Att göra inför bohagsflytt

FlyttbilKontraktet är skrivet och det är snart dags att flytta. För att inte stressa upp sig helt och hållet på slutet kan det vara bra att arbeta utifrån en checklista och beta av sak för sak. Detta oavsett om du har tänkt genomföra din bohagsflytt själv eller anlita ett flyttföretag.

2 veckor innan flytten

Det finns många stora fördelar med att flytta sitt bohag. Ett är att man får möjlighet att rensa. Börja rensa i god tid innan flytten. Släng trasiga saker, ge hela till second-hand och passa på att gå igenom lådor och hyllor.

Det andra man kan göra i god tid innan själva bohagsflytten är att anmäla sig till olika myndigheter och företag. Fyll i adressändring, säg upp el- och teleavtal samt kontakta eventuell bostadsrättsförening.

1 vecka kvar

Nu går packningen in i den alvarligare fasen. Börja redan nu montera ner kablar och antenner. Många behöver använda datorn ända in i det sista men det betyder inte att man inte kan röra den. Det finns ofta skrivare, scanner och sladdar som kan packas ner i förtid. Nu kan även så mycket packas att man under den sista dagarna enbart använder lite porslin, en kastrull och en säng.

4 dagar kvar

Skapa en burk eller låda som du använder till allt viktigt. Tidigare hade du kanske nycklar i nyckelskåpet – men det är ju nedpackat. Telefonen brukar ha sin särskilda plats men i detta läge är det bättre att spara allt på samma ställe. Att tappa bort något är det sista man vill när flytten närmar sig allt mer.

2-3 dagar kvar

Packa ner det absolut viktigaste i en väska – i likhet med att du ska ut och resa. Allt annat packas ner i flyttkartonger och möbler monteras ner. Har man inte tänkt beställa flyttstäd kan även städning påbörjas nu. Skåp och lådor kan t.ex. torkas ur.

Flyttdagen

Antigen har man samlat ihop många kompisar eller anlitat ett flyttföretag för själv flytten. Oavsett är det en spännande dag eftersom man äntligen får komma till sitt nya boende. Välkommen hem !

9 Sep 2013