Studentpresent

Bra studentpresentDe allra flesta vuxna har varit där och vet vilken omvälvande tid i livet studenttiden är. Det är tiden då man lämnar en epok i livet bakom sig och tar ett stort kliv över till nästa fas. Och skillnaden är enorm! Helt plötsligt ska man börja klara sig själv. Man ska skaffa sig ett jobb och flytta hemifrån och skaffa sin första, alldeles egna bostad. Det man som närstående kan göra då rent konkret är att ge studenten en studentpresent med lite eftertanke i.

Vad behöver hen inför sitt nya liv? Det kanske inte alltid känns som det roligaste i världen att köpa en uppsättning bestick eller en kaffekokare, men som studentpresent kan just en sådan sak vara värd sin vikt i guld. För om det är tråkigt att få och ge, tänk dig så hur tråkigt det skulle vara för en student att själv gå och köpa de grejerna det första hen gör. En kaffekokare kan även vara en fantastisk present till någon som ska plugga vidare och har många sena kvällar med skolarbete framför sig. Detta betyder att alla studentpresenter är bra studentpresenter, oavsett form.

Det kan även vara en mycket god idé att ge bort ett presentkort i studentpresent. På så sätt kan den nybakade studenten själv välja vad hen vill fylla sitt nya boende med. Kanske är det en speciell färg som uppskattas på kopparna eller ett speciellt märke på kaffekokaren som önskas. Ibland kan det vara kul med något helt nytt men ibland kanske man vill ha samma som har funnits i föräldrahemmet under uppväxten. Man flyttar och byter kanske till och med stad och då kan bli jobbigt om precis allt ska förändras på samma gång.

Vill man inte ge något praktiskt i studentpresent är det också en god idé att ge något med lite mer personlig betydelse. Ett smycke, en resa eller någon annan upplevelse kan funka precis lika bra, om inte bättre i vissa fall. Då får studenten någonting som hen kommer att minnas för resten av livet. Om det är ett smycke kommer det alltid att påminna om den där speciella dagen i livet. Ett sista bra tips på en studentpresent kan vara att göra ett eget, personligt fotoalbum fullproppat med gemensamma minnen eller minnen från students uppväxt. Eventuellt ett album som går att fylla på, som blir som en tidslinje från födsel upp till vuxen ålder. Det blir en studentpresent som ger goda minnen hela livet ut.

10 Sep 2014