Nötter och frön – naturligare kan det inte bli

Här på artikelkatalogen vill vi tipsa om iforma.se Här finns det nötter, rawfood, chiafrön, naturliga tillskott och mycket mer som är nyttigt och bra kroppen. Visst är det bra att kunna äta produkter som är naturliga och som redan använts av människan i flera hundra år? Sedan att du slipper gå ut och plocka dem själv, är ju bra, det är bara att beställa på nätet nu för tiden. Vi, de moderna människorna har det mycket lättare, än de hade på typ stenåldern.

Näring och energi som gör att du orkar mer

Om du äter frön och nötter så får din kropp både näring och energi. Om du är nyfiken och vill testa, så finns det mängder av olika typer frön och nötter. Hos iForma.se hittar du bland annat;

  • Chiafrön
  • Cashewnötter
  • Aprikoskärnor
  • Fiberhusk
  • Hampafrön

Hampafrön är en mycket bra proteinkälla. Den är väldigt god att ha på sallader, på filen eller i smoothies. Det finns många bra användningsområden för dessa frön! Du kan läsa mer om dessa frön på Wikipedia.

Chia betyder styrka

Chiapudding är något som blivit mycket populärt. Själva ordet chia kommer från Maya-språket och det betyder styrka. Fröna innehåller en blandning av proteiner, kolhydrater, fett och fibrer. Fröet är dessutom rikt på Omega-3 och är supernyttigt att äta. Det innebär att du inte behöver få i dig allt det via den vanliga maten. Med detta frö får du även i dig fibrer, som hjälper kroppens tarmfunktioner och det sänker även kolesterolet.

3 Mar 2016