Boktryck i Stockholm

När man ska trycka en bok i Stockholm är det viktigt att man väljer rätt tryckeri. Det finns en rad olika att välja emellan, allt från stora tryckerijättar som bara trycker stora upplagor i offsettryck till mindre tryckerier som enbart ägnar sig åt digitaltryck. Det finns också tryckerier som inte trycker på plats, utan som skickar iväg de tryckfärdiga filerna till ett tryckeri till exempel i Baltikum eller Polen, där kostnaderna för lokalhyra och personal är lägre, vilket gör att de kan erbjuda konkurrenskraftiga priser. Även med det svenska bolagets påslag blir ofta priset lägre än hos ett svenskt företag, varför detta kan vara ett bra alternativ för den prismedvetne.

Egentligen spelar det mindre roll var boken trycks, om det är i Polen, Mexiko eller Småland spelar inte någon roll så länge kvaliteten blir bra. Så länge du köper tjänsten av ett svenskt företag så är det svenska företaget ansvarigt för kvaliteten, och du har alla rättigheter som svensk lag föreskriver. Du kan klaga hos Konsumentombudsmannen om något går fel, och så vidare. Så det finns egentligen inget att vara rädd för rörande vilken plats boktrycker sker.

På hemsidan Stockholmtryckeri.se kan man hitta info om tryckerier i Stockholm samt olika tips om vad man bör göra under sina kontakter med tryckerier, bland annat följande bra tips:

Kontakta gärna flera tryckerier samtidigt, har du tryckfärdiga filer bör de kunna ge dig en offert inom en dag eller två (ofta mycket snabbare än så). Då får du direkt något att jämföra med och det kan faktiskt skilja tusentals kronor även om man trycker upp relativt små upplagor.

Ta vara på dessa tips så kommer ditt boktryck säkert att bli lyckat och du kommer att få din bok tryckt till ett konkurrenskraftigt pris, samtidigt som du får en bra kvalitet på trycket!

17 Nov 2014