Bakredskap som studentpresent

BakredskapNu är det inte många dagar kvar tills det väller ut en massa glada ungdomar med vita mössor.

Då hör det ju också till att det skall köpas presenter till studenterna.

Här kommer ett litet tips som kanske ligger lite vid sidan om de traditionella sakerna man brukar köpa – men just därför kanske lite extra spännande och kul.

Att få lite oväntade saker är alltid extra kul. Att döma av mängden matlagnings- och bakningsprogram på TV, mängden kokböcker och mängden receptsajter – så verkar det vara ganska ”inne” nu med matlagning och bakning. Och vem har inte följt Edward Blom på Tv och Twitter….

Så varför inte besöka någon trevlig webbshopp (för självklart handlar du väl online…) och köpa någonting trevligt där. (Givetvis går det ju lika bra att knalla in i en fysisk butik – då kan man ju se och klämma på sakerna också…) – men har man ont om, tid så är det ju ganska praktiskt att handla på nätet.

Det dröjer kanske inte så länge innan den nyblivne studenten flyttar hemifrån och då kan det vara bra att ha lite köksprylar och bakredskap i hemmet.

Det finns ju många saker att välja på men om det skall vara en present så bör det ju vara en lite finare sak och som har ett bestående värde dvs. att komma med en slickepott i plast eller en tesil kanske inte är så lyckat.

Här är några förslag:

En parmesankvarn, en exklusiv kockkniv som tex Kockkniven F.A Porsche eller kanske en crock pot slow cooker för bekväm matlagning. Att tillverka sin egen pasta är lite coolt och lite ”status”, och att förbereda middagsmaten i en crock pot och sedan låta den puttra på för sig själv några timmar när man cyklar iväg till gymmet för ett workout pass och komma hem till färdiglagad mat – det borde väl passa perfekt. En webbshop som har många trevliga bakredskap och kökstillbehör är Köketcetera som också har en liten fysik butik vid Kungstorget i Göteborg. Det har ett med omsorg utvalt sortiment och skriver på webbsajten ” vi köper inte in något som vi själva inte tror på eller tycker om…” och det känns som att de verkligen menar det också.

12 Jun 2014