Billiga kontaktlinser på Nätet

linserJavisst skall du handla dina kontaktlinser online! Sedan 1:a januari 2011 är det till och med uttryckligen tillåtet för vilket företag som helst att tillhandahålla linser till privatpersoner utan att nödvändigtvis dubbelkolla att det finns ett giltigt recept. Detta ansvar har Socialstyrelsen nu lagt över på kunden själv och det kan tyckas vara på tiden. Handeln med kontaktlinser via Nätet är nu mer än tio år gammal och optikerförbund och andra parter med särintressen har förgäves försökt visa på en ökad risk pga detta. Dock ligger antalet problemärenden pga linsbärande otroligt lågt. Man räknar med att det rör sig om ca en handfull ärenden om året vilket skall sättas i perspektiv mot att vi har över 700 000 kontaktlinsanvändare i Sverige.

En butik som har fått mycket lovord på sistone är Netlens linser vilka har varit aktiva i över 5 år och betjänat över 150 000 beställnignar under den perioden. Följande sida rekommenderas om du vill läsa mer om kontaktlinser och hur du gör för att beställa och köpa linser på Nätet. Uppskattningsvis så finns det mellan 500-1000 kr om året att spara på att handla linser online jämfört med att köpa kontaktlinserna av optikern.

Självklart skall man utföra nytillpassningar hos optiker samt gå till optiker eller ögonläkare med jämna mellanrum för att säkerställa att ögonen mår bra och att man anvnder sina kontaktlinser på ett rätt sätt.

22 Jan 2011