En cykelsemester kring Bodensjön

BodensjönAtt åka på cykelsemester utomlands är ett fantastiskt sätt att uppleva andra länder på. Du har stor frihet i att välja vad du vill se, du är inte bunden till busstidtabeller, du kan när som helst stanna till och vila, du är inte lika långsam som till fots och du kan ta in mycket mer av omgivningarna än om du kör bil. Dessutom får du värdefull motion på köpet, jag känner i alla fall inte till någon som återvänt från en cykelsemester med semesterfett på magen.

För att slippa allt planerande med cykelresor är det rekommenderat att du köper en paketresa - vår familj har med framgång använt www.bikeurope.se förut. Det blir ofta inte dyrare än att sköta allt själv (på grund av att researrangören samarbetar med lokala hotell och kan få bra priser), men du slipper en mängd problem med resvägar, kartor, material, transfers, hotellbokningar och annat.

Ta till exempel en tur runt Bodensjön som exempel. Bodensjön är ju ett ypperligt resmål – vacker miljö, lagom avstånd och härlig infrastruktur. Men om du ska göra allt själv så kommer du spendera väldigt mycket tid på att kontakta olika hotell, kolla kartor, räkna på olika rutter, planera hur du ska få ner cyklarna dit och en mängd andra saker. Genom att använda dig av en professionell researrangör görs allt detta istället av någon som verkligen känner till Bodensjön – du sparar tid och resultatet blir garanterat bättre. Du får tillgång till speciellt framtagna ruttguider som ser till så att du inte missar någon härlig sevärdhet på vägen.

En väldigt stor bonus vid en tur kring Bodensjön är att bagagetransfer ingår, researrangören kan alltså se till att ditt bagage fraktas från hotell till hotell helt utan extra kostnad. Om du till exempel lämnar ditt hotell i Konstanz / Kreuzlingen på morgonen så kommer ditt bagage vänta på dig när du anländer i hotellet vid Stein am Rhein på kvällen – det är en service som låter dig resa med klart lättare packning än om du själv planerat din cykelsemester!

24 Mar 2014