Fördelarna med ett operatörsneutralt datacenter

serversDagens företagare ser allt mer fördelarna med att ha sin IT-infrastruktur i en extern datahall. Men även mellan dessa hallar s.k datacenter finns det variationer. De flesta, men inte alla, är operatörsneutrala vilket har sina stora fördelar.

Inte bara plats

Många företagare ser ett data center endast som en plats att ha sina servrar och hårddiskar på. Att de dessutom kan få hjälp med service och installation vet de också om. Men en operatörsneutral datahall har betydligt mer att erbjuda än så. Dessa erbjuder en mängd konnektivitetsleverantörer under samma tak vilket skapar stora valmöjligheten för kunderna. På så visa kan bästa leverantör väljas beroende på vad som anses vara viktigast mellan pris, tjänst eller service.

Större säkerhet

Att välja vilken leverantör man vill använda är en fördel, att välja vilka leverantörer man vill använda är en säkerhet. De som ser till säkerheten först utnyttjar flera olika leverantörer för att på detta sätt få ökad redundans, robusthet och säkerhet. Om en leverantör inte kan leverera det som önskas är det även extremt enkelt att byta utan att ett enda avbrott behöver ske.

Säkerhet som vid alla andra datacenter

Oavsett om en datorhall är operatörsneutralt eller inte har de en extrem säkerhet. För många företagare är detta den avgörande punkten till att de utnyttjar en data hall istället för att placera all serverutrustning i samma byggnad som företaget. Samtliga datahallar har mycket hög säkerhet kring elförsörjning med backupaggregat, kylning med temperaturlarm och fuktmätning för perfekt miljö i lokalerna. Dessutom finns här en flexibilitet som inte går att jämföra med ett vanligt företags lokaler. De som hyr in sig i ett datacenter behöver aldrig vara orolig för platsen inte räcker till.

Utöver dessa fördelar är det även många som uppskattar den support och bemanning som erbjuds. Det finns datahallar med bemanning dygnet runt och med tillvalspaket kan företagaren känna sig extra trygg då det kan innefatta allt från övervakning till 24timmars service om behovet plötsligt skulle uppstå.

21 Apr 2013