Hitta en bra städfirma i Göteborg

StädningStädning och städtjänster i Göteborg är en bransch som idag omfattar mer än 300 företag, enbart i Göteborg. De flesta städfirmor är "experter" på all form av städning men det finns även strikt nischade aktörer inom tex lokalvård och kontorsstäd i Göteborg.

I Göteborg har städbranschen vuxit allt snabbare de senaste 10 åren. Det finns flera orsaker till detta och de viktigaste är;

 

1) Skattemyndigheten rensar inte bort fuskande firmor i samma omfattning som förr. 2) Ekobrottsmyndigheten verkar ha fullt upp i andra branscher. 3) Rut avdraget har lockat många aktörer till städbranschen. 4) Oavsett kund så väljs så gott som alltid det som på pappret ser ut att vara billigast utan någon oro om hur företaget sköts gentemot personal och myndigheter. Detta gynnar fuskande och oseriösa städfirmor och sänker inträdesbarriärerna till städbranschen. Vem som helst kan få stora viktiga kunder bara man verkar billiga. Givetvis lockar detta allt mer oseriösa entreprenörer in i städbranschen. 5) Utanförskapet är stort i utvalda delar i Göteborg idag. Detta gör att många är villiga att göra nästan vad som helst för att skaffa en försörjning. Städfirmor poppar upp som svampar ur jorden och de som inte startar eget jobbar med löjliga arbetsvillkor på många av Göteborgs städfirmor.

Hur vet man om en städfirma är seriös? Det är enkelt att snabbt ta reda på. Titta på priset på offerten och bedöm hur lång tid städningen kommer ta och vad utrustningen kostar som städfirman måste lämna hos dig. Vanligast är att städfirman vill ge sken av att vara billigast. För att upprätthålla detta gör man avkall på allt som är viktig för kvaliteten. Dålig utrustning används och städpersonalen har aldrig tillräckligt med tid för att utföra sina arbetsmoment som företaget offererat. Vidare används billigast tänkbara städkem utan tanke på vad det kan göra med ytskikt. Givetvis fuskar man med i stort sätt allt som har med bokföring och skatter att göra. Städpersonalen byts hela tiden. Städbolaget är ofta relativt nystartat men de finns även de som hållt på länge och kommit undan.

En städfirma som bedriver sin verksamhet enligt ovan är i behov av konstant nya kunder och personal. Kunderna stannar inte för att tjänsten är i stort sett värdelös och personalen slutar för att firman de arbetar på är oseriös på många olika sätt och därmed inte erbjuder skäliga arbetsförhållanden och villkor.

Vissa städbolag är mer sofistikerade i sitt fusk. Man sköter personalen korrekt med undantag att de aldrig har tillräckligt med tid att utföra sina uppdrag. Man sköter sina kundrelationer bra men det som står i offerten utförs bara till 50%. För att sammanfatta fuskas det med tiden. D.v.s att man tar lika mycket eller mer betalt än dyrare städfirmor, MEN man ger sken av att vara billigare då man ljuger för kunden och låtsas kunna utföra städuppdrag på kortare tid än vad som är möjligt.

Även denna typ av städfirmor har mycket stor omsättning på kunder och personal, främst p.g.a kvalitetskäl.

Vilka städfirmor i Göteborg kan du lita på ISS, Sodexho och Kristallklart städservice är tre företag som utför städning i Göteborg som är pålitliga och som har levererat kontorsstädning m.m i flera decennium till nöjda städkunder i Göteborg. Vill man ha ett stort opersonligt städbolag med ägarintressen med krav på hög avkastning väljer man Iss eller Sodexho. Söker man en liten städfirma som är specialserade på kontorsstädnning i Göteborg väljer man Kristallklart städservice. Självklart finns det fler seriösa städfirmor i Göteborg än de tre ovannämnda men du får vara beredd på att leta ordentligt!

28 Feb 2012