Hjälp med sökmotoroptimering

SEODet är inte enkelt att sökmotoroptimera sin hemsida. Det finns en rad parametrar att tänka på, och allt måste fungera klockrent. Att gå in i detalj på allt man måste tänka på skulle kräva att man skriver minst en bok (det finns en lång rad böcker om sökmotoroptimering eller SEO, så det har redan gjorts), men då SE O är en bransch som ständigt är under utveckling och förändring är det frågan om detta skulle ha önskvärd effekt.

Det första du bör göra är att läsa på. Det finns en rad guider på nätet, det bästa är att suga upp så mycket information du bara kan, för att få en grundläggande förståelse om vad SEO är för något. Sedan bör du optimera din hemsida, vilket innebär att de viktigaste sökorden ska finnas med i titeln och rubrikerna, att dina URL:er blir korrekta (t.ex. hemsida/hundar/rottweiler/ istället för hemsida/category5/page9) och en rad andra småsaker. Därefter måste du även göra offpage-optimering, vilket innebär länkbygge, och en rad andra saker.

Men vad händer om du inte riktigt vet vilka dina viktigaste sökord är? Då måste du istället börja med en nyckelordsanalys, det vill säga undersöka vilka nyckelord som kan vara bäst, hur svårt det kommer vara att plocka topplaceringar och så vidare – vilket är en vetenskap i sig.

Ofta är det helt enkelt bättre och billigare i längden att anlita ett professionellt företag som sysslar med SEO (sökmotoroptimering) – ett mycket bra sådant är Get Global, som du hittar på getglobal.se.

27 Mar 2012