Högkvalitativa laminatgolv hos Fondamenta

laminatgolvLaminatgolv - ett slittåligt alternativ till trägolv

Laminatgolv av god kvalitet är idag, rent estetiskt, jämförbara med trägolv, men tål långt mycket tuffare behandling. Laminatgolv repas inte särskilt lätt och kan torkas av utan att drabbas av permanenta missfärgningar när något spills. Dessutom är de väldigt lätta att lägga - många hemmafixare klarar det helt på egen hand, vilket är ovanligt när det gäller trägolv.

Trägolv i all ära, de är i regel oerhört vackra - men ack så känsliga! Trägolv repas så lätt, missfärgas permanent av sol och spillda saker och att slipa om ett trägolv är en ganska omständlig process som man sällan har särskilt högt upp på prioriteringslistan. Dessutom kan ett trägolv bara slipas ned ett visst antal gånger innan det är helt nedslipat.

Fondamentas laminatgolv

När du har bestämt dig för att köpa laminatgolv så är en stark rekommenadation att du besöker fondamenta.se

Fondamenta lägger ner mycket energi på att nosa upp pålitliga och trygga leverantörer av laminatgolv och sedan förhandlar de hårt om priserna för att deras kunder ska få de fina golven till priser de har råd med.

Man vill ha ett golv som håller länge när man lägger nytt, det är inte som när man målar om väggar eller köper en ny soffa - golvet får gärna kännas fräscht efter både 10 och 20 års användning.

Vad är ett laminatgolv?

Ett laminatgolv ser ut som ett trägolv men består av fyra olika skikt som laminerats, dvs pressats samman:

  • Slitskiktet
  • Mönsterskiktet
  • Kärnan
  • Balansskiktet

Det översta skiktet är en skyddande film som ger laminatgolven dess starka och slittåliga karaktär. Har man barn, hund eller skor klack, eller har tendenser att tappa saker, dra saker eller spilla saker på golven så är laminatgolv helt klart en bästa alternativ.

Laminatgolv med olika mönster

Att laminatgolv är imitationer av trägolv är absolut vanligast, men de kan ibland också imitera andra material, som sten eller klinker. Hos Fondamenta hittar du mest träimiterade laminatgolv av allsköns typer.

20 Oct 2013