Inte säkert att du köper äkta parfym

parfymflaskaNär man handlar på nätet upptäcker man snabbt att priserna ofta är väldigt mycket lägre än vad de är i de fysiska butikerna. Detta kan man tycka är ganska självklart eftersom nätbutikerna har desto lägre omkostnader jämfört med fysiska butiker och kan därför hålla lägre priser – men är detta verkligen hela sanningen om de låga priserna?

I takt med att nätet har utvecklats och logistiken mognat har också e-handeln vuxit vilket har gjort att fysiska butiker har tagit stor skada eftersom allt fler konsumenter väljer att handla på nätet. Många fysiska butiker fungerar numera mer som utställningshallar för prisjagande konsumenter som kollar på produkter i butikerna men sedan beställer dessa på nätet – eftersom det är billigare. Men det finns fler skillnader än att det bara är en fysisk butik eller virtuell sådan. En annan skillnad är att du faktiskt kan lita mer på de fysiska butikerna än vad du kan på de som finns tillgängliga på webben. Det är väldigt enkelt att sätta upp en webbutik vilket gör att i princip alla kan göra det vilket innefattar både seriösa som oseriösa handlare.

Så frågan många ställer sig är hur köp av parfym på nätet kan vara 50 procent billigare än i en fysisk butik. Kan allt verkligen bara handla om den kostnad som butiksytan utgör?

Troligtvis inte. Det har visat sig att många nätbutiker handlar med falska produkter som är tillverkade i Kina och kan därför säljas långt under vad originalprodukterna säljs för. Dessa kopior är oftast väldigt bra tillverkade vilket gör att det är extremt svårt att se skillnad på en originalprodukt och en produkt som är kopierad. Den riktiga skillnaden kan dock vara att innehållet inte är kvalitetskontrollerat och dessutom är det en olaglig vara som webbtuiken säljer.

Vill du vara på det säkra med att du köper billiga parfymer som även är äkta så bör du handla främst från kända handlare där du vet att det är ett seriöst företag bakom webbutiken.

28 Sep 2012