Kläder med tryck

Nästan alla företag som har kundkontakt utåt i form av t.ex. en butik brukar använda profilkläder för att uppnå flera syften - dels för att kunder enkelt ska kunna se vilka som tillhör personalen, dels för att öka företagets synlighet.

Har du någonsin varit i en butik och knackat någon på axeln för att be om hjälp bara för att upptäcka att det inte alls är en anställd utan en annan shoppare? Pinsamt värre, eller hur? Det är en av anledningarna till att företag gärna ser att deras anställda har tydliga profilkläder. En mörk topp utan tryck med en liten namnbricka fäst i brösthöjd funkar liksom inte, det ger upphov till alltför många missförstånd. Det gör att den som handlar inte känner sig bekväm och säker, att personalen smälter in för mycket med shopparna.

Det gäller alltså att ha tydliga profilkläder för ens personal.

Profilkläder kan också öka företagets synlighet. Har du till exempel tänkt på alla som går omkring i t-shirts med tryck? Varför tror ni de gör det? Är det för att de tyker att Ragn-Sells är ett så pass sexigt företag? Nej, självklart handlar det inte om något sådant utan det handlar om att t-shirts med tryck ökar synligheten!

Ta till exempel en mässa, om dina medarbetare på mässan inte har profilkläder på sig missar du en massa möjligheter till gratis uppmärksamhet. Har man på sig t-shirts med tryck så blir man ju automatiskt en vandrande reklamtavla, något som hjälper för att få ögonen på sig.

Om ditt företag inte redan använder profilkläder är det hög tid att se över företagets politik, det är ett billigt och enkelt sätt för företaget att dels förbättra sin kundservice, dels öka sin synlighet.

11 Mar 2014