Lite kort om melanotan

Melanotan heter ett ämne som kan hjälpa en att bli brunare utan att behöva sola lika mycket. En vanlig reaktion när man hör om melanotan för första gången är att vara skeptisk, eftersom det låter för bra för att sant - brun utan sol, hur kan det fungera?

För det första rör det sig inte riktigt om att bli brun helt utan sol, det vill säga man blir inte helt brun utan sol eller utan att sola solarium eller liknande. Man måste faktiskt lägga till lite sol eller solarium. Hur som helst, det som melanotan åstadkommer är att stimulera kroppens melanocyter, som i sin tur gör att kroppen tillverkar melanin, vilket gör att man blir brunare av mindre och får en jämnare och bättre bränna.

Som sagt så är det inget mirakelämne och det är inte så himla trevligt att ta faktiskt, då man måste injicera det. Ja, melanotan tar man via sprutor. Det handlar inte om nålen i venen eller något sådant, men man måste ändå injicera ämnet. Det gör man med hjälp av insulinsprutor, nålarna är tunna och man känner dem knappt, men till en början måste man ändå övervinna sig själv och faktiskt spruta in ämnet i kroppen vilket man inte är van vid om man inte är diabetiker. Men man vänjer sig snabbt.

Det positiva är att man märker resultat verkligen snabbt, man känner verkligen skillnaden direkt. Solen tar bättre, första gången jag testade var på sommaren och jag blev klart brunare snabbare. Andra gången var på vintern och det jag märkte var att det räckte med att sola solarium mycket kortare tid för att lyckas uppnå sina mål. Jag kunde skära ner på solariebesöken vilket gör att jag inte bara sparade pengar utan att jag slipper solariernas skadeverkningar också, vilket ju är kanon! Så melanotan fungerar, men det är nog inte till för alla. Men testa, vettja. Mitt nästa projekt ska förresten vara att gå ner i vikt med hjälp av instant slim - hoppas kunna rapportera om hur det gått framöver...

19 Feb 2014