När ger vi bort presenter?

presentPresenter har en lång tradition. Gåvor och presenter har funnits i alla tider och alla kulturer. Många säger att ge är att få och det är bara att hålla med. Att ge bort något som gör någon glad gör dig själv glad.

I Sverige ger vi alltid presenter när någon fyller år. Vi ger också bort presenter under högtider. Ingen jul utan julklappar, det är ett som är säkert. Om du ska på bröllop ger du alltid bort en bröllopspresent, om det är dop ger du en doppresent, om någon tar examen ger du bort en examenspresent. Och så har vi morsdagspresenter och farsdagspresenter. Det är också vanligt att man ger bort presenter när man är bjuden på middag eller ska bort på fest. Du ger även bort presenter på årsdagar, exempelvis på årsdagen för ert bröllop eller årsdagen för den dag du och din älskade träffades.

Men de viktigaste presenterna kanske är de spontana presenter du ger bort när det inte förväntas av dig. Kanske ge bort en bok till någon du känner vilken dag som helst på året, en bok som din vän länge velat ha och som du råkat se den när du letat efter böcker till dig själv. Eller kanske ge bort en blombukett eller ett halsband till din flickvän en onsdagskväll i oktober. Att ge bort kärleksgåvor på andra dagar än årsdagar brukas uppskattas mer än någon annan present. Om du är generös med presenter kan du spara en massa pengar genom att köpa presenter på nätet.

16 Apr 2012