Om snygga kökshandtag

KökshandtagNär man ska fräscha upp sitt kök är just kökshandtagen en sak som är svår att få koll på. Om man inte köper köksluckor med inbyggda handtag kan det vara svårt att hitta just sådana handtag som man söker. Ett bra tips är att surfa runt på nätet för att få tips och idéer, jag fick inspiration på en dansk sida (Kokkengreb.dk), men det bästa är att helt enkelt gå in på en mängd olika sidor som säljer handtag.

Ett snyggt kökshandtag ska hur som helst antingen sticka ut från den övriga designen, eller smälta in i den så det blir nästan omärkbart. Hur du väljer att göra beror på vad du har för mål, men visst, har du ett gammaldags kök med köksmöbler i trä kanske inte ett modernt aluminiumhandtag är det bästa, även om det sticker ut. Men däremot kan guldfärgade kökshandtag vara något som både sticker ut och passar in!

Om man är osäker på om ett handtag skulle passa eller om man vill testa några olika stilar skulle jag rekommendera att man köper ett par billiga handtag som liknar de man vill pröva. Till exempel är aluminiumhandtag dyra, men du kan gott köpa ett handtag i aluminiumliknande material för tre gånger så lite – sedan är det bara att kolla om det passar innan du köper de dyra aluminiumhandtagen!

Detta är några tips för dig som söker snygga kökshandtag!

19 Apr 2012