Tre viktiga saker att göra i Shanghai

Om du tänker att du skall åka till Shanghai kan det vara bra att förbereda sig lite och läsa på. Det är en enorm stad med mängder av saker att göra och mängder av kvarter att villa bort sig i. Här får du tre viktiga tips om vad du kan göra i Shanghai.

Besök The Bund och njut av utsikten

Det är egentligen ganska svårt att missa ett besök vid the bund – strandpromenaden med utsikt över skyskraporna i Shanghai. Det är nästan ett obligatoriskt turistmål. Men det är ändå värt ett besök där för det är en häftig utsikt såväl på dagen som på natten då alla ljus från skyskraporna blänker i floden Huangpu.

Besök Shanghais högsta hus – 500 meter över marken

Något som också är väl värt ett besök är Shanghais högsta hus Worlds financial center som mäter 490 meter över marken. Det är en hissnande känsla att stå och blicka ut över shanghai stående på ett glasgolv nära 500 meter över marken. Då kommer du även få en bra överblick (om det inte är för smoggigt) av staden med över 20 miljoner invånare.

Strosa runt i gamla kvarter i Yuyuan Garden

Slutligen vill vi också tipsa om Yuyuan Garden där man kan få en liten glimt av det gamla Kina. Här samsas gatuförsäljare med mysiga gränder och gammal kinesisk arkitektur.  Här finns också en gammal trädgård där man betalar 40 Yuan för att få gå in men väl inne så är det mycket fint. Här får du uppleva gammal historia och se kinesisk trädgårdskonst med vackra dammar och byggnader.

Här var bara några små tips på vad man kan göra i Shanghai. Det finns självklart mängder av fler saker du kan göra så det lönar verkligen att läsa på lite innan du landar i den enorma staden med mängder av människor.

23 Sep 2011