webbhotell för WordPress

webbhotellAtt välja webbhotell för WordPress

Det kan vara problematiskt att välja webbhotell och det brukar handla om att matcha pris och vilken valuta man får för pengarna. För att hjälpa till så listar vi några tips för det som behövs för att köra WordPress.

  1. Vid val av windows eller linux, välj linux. (kan även benämnas som bsd, freebsd, unix, nix)
  2. Se till att webbhotellet erbjuder minst PHP 4.3
  3. Du måste få tillgång till en MySQL databas. Även om du ska köra flera bloggar så räcker en databas.
  4. Det är en fördel om safe_mode är avstängt
  5. Gör en sökning på Google eller twitter för på långsam databas och sedan företagsnamn för att se om det är vanligt med klagomål från kunder. Gör de det så välj ett annat.
  6. Vissa webbhotell ligger i USA eller andra länder men utger sig för att vara svenska. Dessa bör undvikas.

Det är just den långsamma databasen som brukar vara det största problemet med webbhotellen. Alla webbhotell klarar idag av en vanlig grundläggande sida i enkel HTML, men WordPress använder även databas och scripts. Många instick eller plugins till WordPress kräver dessutom mer av servern. Kommer du att köra avancerade kommentarssystem eller fotogalleri så bör du tänka på att dessa kan kräva både mer ramminne och diskutrymme.

Om du har otur och får en långsam databas hos ditt webbhotell kan du ofta tjata till dig tillgång till en annan databas med mindre belastning. Detta kan dock visa sig vara en kortsiktig lösning. Det enda säkra är att hyra en dedikerad server. Men då hamnar man i en helt annan prisklass.

1 Feb 2011